fbpx

Ruta spre Aventura : Transfagarasan

Ruta spre Aventura : Transfagarasan

Daca iti doresti un sejur cu autorulota intr-una din cele mai spectaculoase locatii montane din tara, recomandam Transfagarasan Camping. Situat pe malul raului Capra, in inima Muntilor Fagarasi, este locul ideal pentru a ne relaxa intre aventurile de peste zi. Aici putem monta autorulota in siguranta, avand garantia detasarii de viata cotidiana si promisiunea ca singurele zgomote care ne vor deranja, vor fi ale raului, frunzelor si pasarilor.


Muntii Fagaras se evidentiaza printr-un peisaj extraordinar, al carui creasta principala se intinde pe mai mult de 70 km, intre Valea Transversala a Oltului si Culoarul Branului, cu un profil alpin zimtat. Acestia sunt si cei mai inalti munti din tara, Varful Moldoveanu 2544 m si  Varful Negoiu 2553 m, facand parte din Carpatii Meridionali.

Transfagarasan este ruta printre Muntii Fagarasului, care a fost declarata „cel mai frumos drum din lume” de catre diverse publicatii internationale. Acesta incepe in localitatea Bascov, judetul Arges si se termina in apropierea localitatii Cartisoara, judetul Sibiu. Cu o lungime de aproximativ 152 Km, parte a DN 7 C, drumul face legatura intre cele doua provincii istorice Muntenia si Transilvania.

O simpla plimbare cu masina pe aceasta ruta, promite o aventura de neuitat. Am putea spune ca acesta e exemplul cel mai potrivit, de a ne bucura de fiecare secunda a traseului, in loc sa ne concentram doar asupra destinatiei. Ba chiar multi turisti aleg acest drum, fara o destinatie anume, doar pentru a urmari din masina peisajele captivante din jur. Daca ai autorulota cu tine, nu vei mai dori sa te intorci acasa.

Incearca insa, sa nu descarci bateria aparatului de fotografiat prea curand. Destinatiile nu se lasa mai prejos. La doar 11 km si un traseu unic distanta de camping, se afla Lacul Glaciar Balea. Situat la 2043 m altitudine, oferă o multime de optiuni de petrecere a timpului. Vara ne putem intretine cu drumetii, alpinism, ciclism, zbor cu parapanta, pescuit, vanatoare sau bungee-jumping. Iar iarna, ne bucuram de schii, snowboarding, alpinism, patinaj si desigur, de snow park.

Exista si o legenda care se leaga cu acest lac. Se spune ca numele i se trage de la un cioban curajospe nume Balea, care a ajutat un imparat sa-si infranga adversarul. Astfel a primit permisiunea de a se casatori cu cea mai frumoasa dintre fiicele imparatului. Intr-una din zile,  cand tinerii se aflau pe munte, o furtuna mare i-a impins in lac, iar de atunci lacul a fost denumit Balea Lac.

Aici se afla si Hotelul si Biserica de Gheata. Nu, acestea nu sunt folosite ca metafore. Sunt 2 cladiri perfect functionale, din gheata. Hotelul are boema tematica „Baroque in Ice” si dispune de 12 camere duble elegante, sau pentru mai multa intimitate, 3 igloo-uri. Iar unicitatea bisericii culmea, nu este faptul ca e construita din gheata. Ci ca este deschisa pentru toti credinciosii, indiferent de religia din care fac parte.

Alte obiective turistice deosebite in imprejurimile camping-ului sunt Cascada Balea, Lacul Capra, Cetatea Poienari si grandiosul baraj Vidraru, al 8-lea ca marime din Europa. Fauna este de asemenea foarte diversificata. Doar iesind din autorulota, ne putem impedica de capre negre, cerbi, mistreti, rasi, cocosi de munte, chiar si ursi. Deci tinem aparatele de fotografiat la indemana si nu ne indepartam prea mult de grup. Oricum, cele mai frumoase amintiri, le cream impreuna 😊

Facilitatile camping-ului includ apa rece, apa calda, dusuri, toalete si curent pentru autorulote. Toate acestea, in cadrul peisajului de poveste, care ne invita la aventuri, focuri de tabara, povesti sub clar de luna si amintiri de neuitat. Esti gata de o vacanta cu autorulota in tara, care va face piscinele resorturilor de 4 stele din strainatate, sa para plictisitoare? Soseaua DN 7 C – Ruta Transfagarasan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× Buna, aveti intrebari?