fbpx

Vacanta cu Autorulota in 2020

Vacanta cu Autorulota in 2020

2020 a fost cu siguranta un an despre care vom povesti multi altii de acum incolo. A fost anul in care am invatat multe. Atat  despre noi insine, cat si despre noi, ca populatie. Am invatat in primul rand, ca suntem fiinte mai adaptabile decat credeam. Am invatat ca instinctele de supravietuire ne sunt inca ascutite, desi suntem o generatie destul de rasfatata. Am invatat ca lumea se reinventeaza regulat, iar noi odata cu ea.

Ne e dor de vacante. Ne e dor sa facem planuri spontan. Ne e dor sa calatorim in siguranta. Iar astfel, facem un pas inainte, in ce priveste adaptarea si reinventarea. Pe cat iubim confortul hotelurilor de 5 stele, am fost uimiti sa descoperim cat de practic putem calatori in locuri noi, pe 4 roti si in siguranta.

Autorulota ne satisface atat dorinta de libertate, cat si de aventura si explorare. Iar totul, fara a renunta la confortul cu care suntem obisnuiti si care ne place. N-am calatorit nicicand atat de simplu, de spontan si de aproape de natura.

Oare iti amintesti cand te-ai relaxat ultima oara cu adevarat? Fara masca pe fata, fara nevoia constanta de a dezinfecta totul, fara sa te lovesti de straini? Pare un vis indepartat, nu-i asa ? Autorulota ne reda libertatea care ne lipseste atat de mult. Ne duce si ne cazeaza in colturi intime de paradis, departe de constrangerile sociale actuale.

In autorulota ai spatiul tau personal, pe care il organzezi si decorezi, asa cum iti place tie. Adaugi lucrurile care vrei tu sa le ai la indemana, pe parcursul calatoriei. Pui benzina, iei oamenii tai preferati si porniti la drum. E cel mai simplu si lipsit de riscuri mod de a calatori. Ne putem lasa mastile, grijile si paranoia indepartandu-se in oglinda retrovizoare, pana se pierd in zare.

Pleci in vacanta cu cazarea in portbagaj. Opresti, daca ai chef de o pauza. Innoptezi, cand ti se face somn. Stai mai mult, unde iti cade cu tronc peisajul. Si nu ai nevoie de prea multa planificare. Nu trebuie sa-ti faci griji pentru aglomeratie, inghesuiala, sau reguli de distantare.  Decat daca esti in padure si dai de vreun urs. Atunci, te rugam, pastreaza distanta si intra in autorulota.

In loc sa ne intristam cu gandul la toate acele lucruri ce nu le putem face momentan, hai sa devenim mai creativi cu optiunile actuale. Lucrezi de acasa? De ce nu de pe terasa autorulotei, cu vedere spre Portile de Fier? Te-ai plictisit de explorat internetul ? Ce zici de pesterile din Muntii Apuseni?

Opreste televizorul si lasa anxietatea acasa. Porneste spre acele locuri unde n-ai semnal la telefon. Descopera maretia naturii din confortul autorulotei tale. Departe de zgomotul cotidian, doar gandurile importante se aud. Nu esti curios, sa descoperi care sunt acelea ?

Asta poate fi povestea despre cum ti-ai gasit linistea : ’Totul a inceput cand am pornit la drum cu autorulota…’ Iti poti delecta prietenii, inspira colegii, sau distra nepotii cu povestea aia cand ai evadat din pandemie 😊

Family vacation travel, holiday trip in motorhome, Caravan car Vacation. Beautiful Nature Norway natural landscape.

In vremuri care ne constrang la distantare sociala, ne-am permis sa fim mai selectivi ca niciodata. Poate uneori din moft, insa de cele mai multe dati, din nevoia de a ne proteja. Si unde ne simtim mai in siguranta decat acasa ?

‘Acasa’ nu inseamna insa si ’la domiciliu’. Acasa e o senzatie. E familiaritatea cu care suntem deprinsi. E punctul de retragere, dupa o zi lunga. E spatiul nostru sacru, lipsit de presiunea sociala. E confort, siguranta si relaxare.

Poate nu incap in geamantan. Insa cu putin curaj, le putem aseza prin autorulota si le luam cu noi la drum. Vom fi cam ca acasa, cu o priveliste mai captivanta in jur. O priveliste inspre libertate, aventura, explorare. Inspre munti, paduri, sau inspre mare 😊

× Buna, aveti intrebari?